Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Türk İslam Dünyasında Hz. Mevlana” Başlıklı Konferans, Prof. Dr. Mehmet Şeker’in Katılımıyla Gerçekleşti

08.12.2023
Üniversitemiz tarafından ‘Vuslatının 750. Yılında Mevlana Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen “Türk İslam Dünyasında Hz. Mevlana” adlı konferans, 8 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, İl Müftüsü Hasan Güneş, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, Genel Sekreter Yardımcıları V. Tanfer Bilge ve Ramazan Bilir, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  program, ney dinletisi ile devam etti. Konferansta konuşmacı olarak yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şeker, Hz. Mevlana’nın hayatı ve eserleri hakkında bilgi vererek Mevlana'nın kültür hayatı, Şems-i Tebrizi ile tanışması ve insaniyetçilik düşüncesinin eserleri üzerindeki etkilerine değindi. Mevlana’nın Türk İslam Kültür Tarihindeki önemine vurgu yapan Prof. Dr. Şeker, “Mevlâna bin yıllık Türk kültür tarihinin en büyük simalarından biridir. O yalnız büyük bir şair, derin bir sûfi, etraflı bir âlim değil; aynı zamanda Anadolu’da kurulmaya başlayan yeni kültür unsurları arasında büyük bir kaynaşma ve birleşme temin eden derin bir ruh ve hamle adamıdır.” dedi.

Program, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in, Prof. Dr. Mehmet Şeker’e  katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN