Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “ Teksastan Hakikate Yolculuk” Adlı Söyleşi Programı Gerçekleşti

02.03.2018
Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Teksas Eyaletinde Hıristiyan bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen Najla Tammy Kepler’in İslamiyet’le tanışmasının ardından yaşadıklarını anlattığı “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı söyleşi programı 1 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Öğrenci Topluluklarından İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte Najla Tammy Kepler, inançlı bir aileden geldiğini ve ailesinde hiç Müslüman olmadığını, inancındaki boşluklardan dolayı arayış içerisinde olduğunu ve Allah’a ‘Rabbim bana hikmet ver.’ diyerek dua ettiğini bunun akabinde Müslümanlık ile tanışmasını anlattı.

Hıristiyanlık inancıyla ilgili sorgulamalar yaptıktan sonra rahibe ‘Neden domuz eti yiyorsunuz, neden Allah’ın Peygamberi ile ilgili iğrenç söylemler var.’ sorularını soran Kepler, rahiplerin verdikleri yanıtlardan tatmin olmadı. Kepler, rahiplerin verdikleri yanıtların hiçbir kaynakta bulunmadığını, diğer manevi kitapların değiştirildiğini ve içerik bakımından Rabbi tanıma konusunda eksiklikler bulunduğunu ifade etti. İnanç konusunda boşluğa düşen Kepler, bunun ardından 40 Hadis kitabını iki günde okuyarak Müslümanlık ile tanıştı.

Kepler ABD’nin ekonomik olarak zengin olmasına rağmen, ABD’de alkol ve uyuşturucu bağımlılığının hat safhada olduğuna, ahlaki değerlerin çöktüğüne ve boşanma oranlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek aslında Amerika’nın iç yüzünün göründüğü gibi olmadığını bunun da inanç eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Faiz konusuna da açıklık getiren Kepler, faizi modern kölelik olarak tanımladı. İnsanların ihtiyaçları için kullandıkları kredilerin bedelini öderken, annesinden örnek vererek modern anlamda kölelik yaptıklarını vurguladı.

Türkiye’deki inanç yapısına da değinen Kepler, “Müslüman olunca gerçek hayatı keşfettim, nereye dönersem İslamiyet’in güzelliği ile karşılaştım.” diyerek insanın kendi dünyasını güzelleştirmesinin kendini değiştirmek ile başladığını belirtti. Kepler, “Önemli olan aklı, kalbi kullanarak iyi bir kul olmak.”  mesajını vererek konuşmasına son verdi.

Soruların yanıtlanmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Najla Tammy Kepler’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve Üniversitemiz hediye paketini verdi.

Etkinlik sonunda Najla Tammy Kepler, “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” kitabını imzalayarak öğrencilerimizle bir süre sohbet etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN