Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Paramedikler İçin Travmalı Hastaya Yaklaşım Paneli” Düzenlendi

23.05.2024
Üniversitemiz Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT DER) iş birliğiyle düzenlenen “Paramedikler İçin Travmalı Hastaya Yaklaşım Paneli”, 23 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Panele, Rektör Danışmanı ve Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ali Duman, Aydın Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mert Soysal ve Öğr. Gör. Muammer Korkut, ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin icra ettiği müzik dinletisi ile devam etti. Panelde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil “Acil Servise Travma Nedeniyle Başvuran Hastalarda Mortaliteye Etki Eden Faktörler” ve ATT DER Genel Başkanı Osman Nuri Kundakçı “Hastane Öncesi Travma Hastasına Yaklaşım” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Hastane öncesi sağlık hizmetleri kapsamında meslek yüksekokulu öğrencilerinin klinikte ve sahada en çok karşılaşacakları vakalara yönelik olarak düzenlenen panelde, kanıt temelli rehberler baz alınarak öğrencilere alana yönelik son bilgiler verildi.

Panel, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN