Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Kariyer Yolculuğunda Girişimcilik: Girişimci-Yatırımcı Buluşması” Gerçekleştirildi

05.01.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, ADÜ Teknokent ve Aydın Genç Girişimciler Kurulu iş birliğiyle 5 Ocak 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda “Kariyer Yolculuğunda Girişimcilik: Girişimci-Yatırımcı Buluşması” düzenlendi.

Programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, TOBB Aydın Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Duruoğlu, TOBB Aydın GGK temsilcileri, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından açılış konuşması Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından yapıldı. Programın düzenlenme amacının girişimcilerin fikirlerini, projelerini, deneyimlerini ve kaynaklarını yatırımcılarla buluşturmak, karşılıklı fayda saylayacak iş birliklerininin temellerini atmak ve yeni başarı hikâyelerinin yazılmasına zemin hazırlamak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak bugün burada yenilikçi fikirleri ve büyüme potansiyeli yüksek işletmelerin buluşma noktasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Girişimcilik ve yatırımcılık sürekli değişim ve gelişim halindedir. Bu dinamik ortamda yenilikçi fikirlerin ve sürdürülebilir iş modellerinin desteklenmesi ekonomimizin can damarını oluşturmaktadır. Girişimcilerimiz, tutkularını ve emeklerini yansıtan projelerini size sunuyor. Her bir proje yenilikçi bir bakış açısı ve gerçek ihtiyaca yönelik çözüm sunma potansiyeli taşıyor. Yatırımcılarımız ise bu fikirlerin gerçekleşmesi için gerekli olan kaynakları, rehberliği ve bağlantıları sağlayacak potansiyele sahipler. Bu program ilerleyen süreçlerde finansal yatırımın ötesinde deneyimlerin, bilginin ve vizyonların paylaşıldığı bir platform olacaktır. Girişimcilerimize ilham verici paylaşımlar yapmaları için başarılar diliyor, yatırımcılarımıza da yenilikçi fikirleri değerlendirme aşamalarında desteklerini esirgememelerini temenni ediyorum.” dedi.

Moderatörlüğünü Güneri Gözüaçık’ın yaptığı panelde, konuşmacı olarak yer alan HABİTAT Yönetim Kurulu Başkanı, Gen Türkiye Başkan Yardımcısı ve TOBB GGK Üst Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Hazır, TOBB Ankara Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve Gen Türkiye Üyesi Hakan Tarhan,  FUNİKA Holding Yönetim Kurulu Başkan V. ve DEGİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen, Fongogo Kitle Fonlama Platformu A.Ş. Startup İlişkileri Müdürü Zülfü Cem Ateş, GMK Enerji CEO’su, TrAngels ve Yatırımcı Selçuk Ilıkcan; girişimcilik serüvenleri, kendi işlerini kurma süreçleri, yeni fikirler geliştirerek iş planı oluşturma hikayeleri, finansman bulma ve işin büyümesinin önemi gibi konularda deneyimlerini paylaştı.

Konuşmacılar tarafından kariyer yolculuğunun bireyin mesleki yaşamındaki gelişimi ve ilerleyişine olan katkılarına da değinilen panelde ayrıca eğitim, iş deneyimleri, yeteneklerin geliştirilmesi ve uzmanlık alanlarında ilerleme gibi unsurlarla ilgili hedeflere ulaşmak için yapılması gerekenler ile kişisel ve profesyonel deneyimler aktarıldı.

Program, Güneri Gözüaçık, Sezai Hazır, Hakan Tarhan, Kemal Sözkesen, Zülfü Cem Ateş, Selçuk Ilıkcan’a katkılarından dolayı plaket ve hediyelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN