Üniversitemizde, “Gıda Zehirlenmesi Tatbikatı” Gerçekleştirildi

28.05.2024
Üniversitemiz Hastanesinde, 28 Mayıs 2024 tarihinde hastane afet planı masabaşı ve uygulama tatbikatı kapsamında “Toplu Gıda Zehirlenmesi Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Senaryo gereği tatbikata katılan Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Üniversitemiz Merkez Yemekhanede yedikleri yemek sonucu gıda zehirlenmesi yaşayarak Üniversitemiz Hastanesi Acil Yetişkin Birimi’ne yönlendirildi.

Zehirlenme şüphesi olan öğrencilere ilk müdahalenin gerçekleştirilmesinin ardından 112 Acil Servis aranarak ambulansla hastaneye sevk işlemleri yapıldı.

Sorumlu kişilerin görevleri ile bilgilerini tazelemek, uygulamadaki yanlışlıkları düzelterek eksikleri tamamlamak, afet hazırlıkları konusunda eksikleri belirlemek ve bu eksiklikleri tamamlama çalışmalarını başlatmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikat, birimlerde görevli öncü personelin ve katılımcıların uygulamaları ile tamamlandı.