Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Geçmişten Günümüze Sağlık ve Alternatif Uygulamalar” Konulu Panel Düzenlendi

12.01.2024
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Sağlık ve Alternatif Uygulamalar” başlıklı panel, 12 Ocak 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Panele, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Rektör Danışmanı ve Aydın MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nükhet Ballıel’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Ziraat Fakültesi Tarım Politikası ve Yayım Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Uzman Dr. Rabia Alay ve Eczacı Umay Borazancı Çilingir konuşmacı olarak yer aldı.

Günümüzde sağlık alanında giderek artan ilginin sonucunda hem geleneksel hem de modern yöntemler sonucunda gelişen geleneksel tıp yöntemleri ve alternatif sağlık uygulamaları hakkında bilgiler veren konuşmacılar, tedavi sürecinde herhangi bir sağlık uygulamasını benimsemeden önce uzman bir görüş almanın önemine vurgu yaptı. Geçmişten günümüze sağlık alanında yaşanan önemli gelişmelere değinen konuşmacılar,  antibiyotiklerin keşfi, aşılar, modern cerrahi teknikler ve ileri görüntüleme yöntemleri gibi inovasyonlar sağlık hizmetlerini büyük ölçüde iyileştirdiğini belirterek bulaşıcı hastalıkların kontrolü, genetik araştırmalar ve teknolojik ilerlemelerle birlikte hastalıkların erken teşhisi gibi konularda önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Panel, Aydın MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu’nun, Doç. Dr. Nükhet Ballıel,  Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Dr. Rabia Alay ve Umay Borazancı Çilingir’e katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN