Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Çocukların İhmal ve İstismarı: Cinsel İstismar Vakalarında Çocuk İzleme Merkezi’nin İşleyişi” Adlı Konferans Düzenlendi

19.12.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ve Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen “Çocukların İhmal ve İstismarı: Cinsel İstismar Vakalarında Çocuk İzleme Merkezi’nin İşleyişi” adlı konferans, 18 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Gökdaş ve Doç. Dr. Ali Serdar Sağkal, Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Ana Bilim Dalı Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Raziye Çeker, çocuk ihmali ve istismarını özellikle cinsel istismar konusunda öğretmen adayları özelinde yetişkinlerin, çocukları bu durumdan nasıl korunacağı, bu durumlarla karşılaşıldığında ne gibi adımlar atılması gerektiği hakkında bilgilendirdi. Raziye Çeker, cinsel istismar vakalarında Çocuk İzleme Merkezi’nin (ÇİM) neden önemli olduğundan bahsederek merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından  Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün Raziye Çeker’e teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN