Üniversitemizde, “Beslenme ve Diyetetik Bölümü Seminer Günleri” Düzenlendi

12.01.2024
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Beslenme ve Diyetetik Bölümü Seminer Günleri”, 11-12 Ocak 2024 tarihleri arasında Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dide Kılıçalp Kılınç yaptığı açılış konuşmasında, beslenmenin ve güncel literatürü takip etmenin bilimin gelişmesi adına ne kadar önemli olduğuna değindi.

2 gün süren seminerlerde beslenme hakkında güncel konulardan oluşan sunumlarını gerçekleştiren Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, “Prebiyotik Besinler ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri”, “Probiyotiklerden Postbiyotiklere”, “Magnezyum ve Migren İlişkisi”, “Maternal Obezitenin Fetüs ve Yenidoğan Dönemine Etkisi”, “Sporcularda Kullanılan Ergojenik Destekler”, “Popüler Diyetler, Yanlış Kullanımları ve Sağlığa Etkileri”, “Obezite ile Mücadelede Vergiler”, “Kronobeslenme”, “Denizcilerde Beslenme” ve “Apelin Hormonunun Fizyolojik Etkileri ve Obezite” konularında bilgi verdi.