Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma" paneli düzenlendi

14.07.2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz ve Aydın Valiliği’nin birlikte düzenlediği “15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma” Paneli, 13 Temmuz 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Katılımın yoğun olduğu panele, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Garnizon Komutanı Albay Mehmet Parım, Cumhuriyet Başsavcı V. Süleyman Keskin, 1. İdare Mahkemesi Başkan V. Tuğba Sürücü, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Aygün, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili katıldı. Panele ayrıca Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen,  Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer’in yanı sıra AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bunların dinle imanla ilgisi yok”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan,  merhum bir Başbakanın ismini taşıyan bir üniversitenin rektörü olmanın ayrı bir anlam ve yük getirdiğini ifade ederek, 15 Temmuz süresinde de bu bilinç ve sorumlulukla hareket ettiklerini söyledi. Darbeyle ilgili bir şey söylenecek ve akademik anlamda konuşulacaksa, bunu Adnan Menderes Üniversitesinin yapması gerektiğini düşünerek bu programı hazırladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Bircan,  15 Temmuz'da yaşananlara dikkat çekip, "15 Temmuz sonrasında zor bir süreç yaşadık. İçimizdeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  mensuplarını temizledik. En yakınımızdaki bazı kişilerin, Kuran'ı Kerim üzerine yemin etmelerine rağmen FETÖ'cü olduklarını öğrendik. Maalesef bunların dinle imanla ilgisi yok. Allah’ın kelamı üzerine bile rahatlıkla yemin edebiliyorlar. Bunlar İslamiyet'in adını kirleten lanet insanlardır." diye konuştu. Prof. Dr. Bircan, "Bu örgüt, başta PKK, DEAŞ, KCK olmak üzere diğer tüm terör örgütlerine bilgi aktaran ana kaynaktır. Biz ana kaynağı yakaladık. Bu yüzden bas bas bağırıyorlar. Bu yüzden hiç kimseyi bize iade etmiyorlar." dedi.

“Devletin kaynaklarını terör örgütlerine aktardılar”

FETÖ'nün, ülkenin kılcal damarlarına kadar girdiğine dikkat çeken Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise yaptığı konuşmada FETÖ’nün sadece 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmakla kalmadığını, özellikle kılcal damar olarak nitelendirilen noktalarda devletin kaynaklarını terör örgütlerine aktardığını söyledi. Baştuğ: “Devlet bunların bilincinde olsa da etkin mücadele tek kişiyle yapılabilecek mücadele değildi. Bu örgütün kadrolaşıp kendilerinden olmayanları bir şekilde kurdukları kumpaslarla bertaraf etme ve oralarda kılcal damar olarak nitelendiren yerleri ele geçirip örgütlenmelerini soluksuz ve aralıksız bir şekilde devam ettirdiklerini gördük." diye konuştu.

“Milletin silahını mermisini millete doğrulttular”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise dünyanın birçok ülkesinde darbelerin olduğunu fakat FETÖ'nün hain darbe girişiminin benzerinin dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını söyleyerek sözlerine başladı. FETÖ'nün milletin evlatlarını belirli süreçten geçirdikten sonra robotlaştırdığını vurgulayan Vali Köşger, “Bu insanları daha sonra silahlandırıp milletin silahını millete doğrulttular.” dedi.  Vali Köşger sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkeyi etnik ve mezhep ayrımcılığıyla bölemedikleri zaman içimizdenmiş gibi bir unsuru devreye sokarak ülkenin başına çok büyük bir bela açma girişiminde bulundular. Ama şunu hesap etmemişlerdi. Bu millet çok enteresan bir millettir. Tarihin kırılma noktalarında yiğitçe ve aslanca durmayı bilen, bütün oyunları bozmayı bilen ve gerektiği noktada canını verip vatanına, bayrağına sahip çıkan bir millettir."

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bircan'ın moderatörlüğünde Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer ve Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Mehmet Erdemir Gündoğmuş’un konuşmacı olarak katıldığı "15 Temmuz Milletin Zaferi" paneli gerçekleştirildi.

Panelde 15 Temmuz akşamı Türkiye’de ve Aydın’da yaşananlar, izleyenlerin etkin katılımı ile değerlendirildi.
 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN