Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, "1. Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi" Başladı

23.05.2024
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdal Öğüt'ün öncülüğünde düzenlenen "1. Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi", 23 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda başladı.

Beslenme ve diyetetik alanında gerçekleşen hızlı değişimlere ayak uydurmak, yeni bilgilerle donanmak ve öğrencilerimizin bu alandaki bilgi birikimini artırmak amacıyla düzenlenen kongrenin başkanlıklarını Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Özlem Nalbant, İkbal Daşkın Yüz ve Zehra Karaman yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayden Çoban, “Günümüzde beslenme ve diyetetik, bireylerin yaşam kalitesini artırmak, hastalıkları önlemek ve genel sağlığı iyileştirmek için önemli bir role sahiptir. İlki gerçekleştirilen kongremizde, alanında uzman konuşmacılarımızın katkılarıyla güncel konuları derinlemesine inceleyecek, yeni bilgiler edinecek ve birbirimizden öğreneceğiz. Bu kongre ile birlikte, beslenme ve diyetetik alanındaki bu önemli gelişmeleri keşfetmek, fikir alışverişinde bulunmak ve birbirimizden öğrenmek için buradayız. Kongrenin, öğrencilerimize sektördeki güncel konuları öğrenme ve kendi alanlarında uzmanlık kazanma fırsatı sunmasını diliyoruz. Hep birlikte, sağlıklı bir geleceğin temellerini atmak adına bu önemli etkinliği birlikte yaşayacağımızı umuyoruz. Etkinliğimizin tüm katılımcılar için verimli ve keyifli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 23-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "1. Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi"nde, “Beslenme ve Diyetetik”, “Tıp ve Sağlık Bilimleri”, “Gastronomi”, “Mutfak Sanatları”, “Aşçılık” ve “Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri” konuları hakkında bilgi verilecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN