Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “1. Sürdürülebilir Yalın Çalıştayı” Düzenlendi

16.02.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, ADÜ Teknokent A.Ş, LEANTALKS, Advanced Industries Panckaging, ADÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Opex Partneri Eğitim ve Danışmanlık hizmetlerinin iş birliğiyle düzenlenen “1. Sürdürülebilir Yalın Çalıştayı”, 16 Şubat 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Çalıştaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya ve davetliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Teknokent adına bu özel etkinliğin ev sahipliğini yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu çalıştay ile sürdürülebilir yalın üretimin dijitalleşme ile nasıl entegre edilebileceğini keşfederek geleceğimiz için nasıl bir kılavuz olabileceğini tartışacağız. Yapılacak çalışmaların işletmelerimiz ve yaşadığımız dünya için önemli bir adım olacağına inanıyorum.” dedi.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi. 

Yalın yönetim anlayışını çağımızın dijitalleşen dünyası ile tüm sektörlerin sürdürülebilir yalın dinamiklerini bir araya getirmeyi amaçlayan çalıştayda, LEANTALKS’tan Gamze Ürkmez “Yalın Felsefe-Yalın İnsan”, İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. M. Bülent Durmuşoğlu “Yalın Sistemi Sürekli Kılmak”, JANTSA’dan Murat Keçeci “Dijital Çağ’da Yalın Uygulamaları Kullanmak”, SMS TORK’tan Buğra Gürdrama “Yalın Dönüşümde Uygulamaya Karar Vermek”, Fabrika Müdürü Mustafa Başar “Önce İnsanı Düşünmek”, Advanced Industries Panckaging’den Deniz Akdoğan “Problemleri Kafaya Takma Sanatı” ve Toyoto Boshoku’dan Gökhan Peker “İlham Yaratan Toyoto Modeli” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Çalıştay, “Benim Şehrim Yalın Ödülleri” kapsamında Doç. Dr. Mustafa Akkaya, Prof. Dr. M. Bülent Durmuşoğlu, Murat Keçeci, Buğra Gürdrama, Mustafa Başar, Deniz Akdoğan ve Gökhan Peker’e ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN