Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesine Öğrencilerden Yoğun İlgi

11.04.2023
Özel bir okulda eğitim gören ilköğretim öğrencileri ile Aydın Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Üniversitemiz Ziraat Fakültesini gezi ve gözlem amaçlı ziyaret etti.

İlköğretim 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerinin daha iyi ve sağlıklı beslenmeleri amacı ile Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Yıldız Akgül tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” hakkında seminer verildi. 

Öğrencilere, seminerin ardından hayvansal üretimin yapıldığı hayvancılık ünitesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ünitesi gezdirilerek yetiştiricilik hakkında bilgiler verildi. Fakültenin süt işletmesinde tulum, çeçil, örgü peyniri, tereyağı, lor, kefir, yoğurt yapımının aşamaları göstererek Fakültenin bunları nasıl değerlendirdiği ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Efeler ilçesinde yer alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, üniversite tercihlerinde fikir oluşturması amacıyla Fakültede yer alan bölümleri ziyaret etti. Öğrencilere, tüm bölümler hakkında ilgili bölümlerin öğretim elemanları tarafından bilgi verildi.

Bahçe Bitkileri Bölümü Arş. Gör. Cansu Dindar, bölüm hakkında genel bilgiler vererek Doku Kültürü ve Üretim Teknikleri konusunda açıklama yaptı. Bitki Koruma Bölümü Arş. Gör. Dr. Yunus Korkom, bölüm hakkında verdiği genel bilgilerin ardından bitki hastalıklarından ve laboratuvarda funguslar ile ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparken, Arş. Gör. Dr. Alper Kesici ise bitki zararlıları ve çalışma alanları hakkında bilgiler aktardı.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Kara, Peyzaj Mimarlığı Bölümünün belediyeler ve diğer kuruluşlarla birlikte peyzaj düzenlemelerine ilişkin yürütmüş oldukları projelerden bahsetti. Tarım Ekonomisi Bölümü Prof. Dr. Ferit Çobanoğlu ise, istihdam imkanlarından ve tarımın ülke ekonomisindeki öneminden bahsederek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Sevindik, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Kiremit ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Kemal Avcı,  günümüzde biyoteknolojinin önemi ve uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.

Zootekni Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nezih Ata, Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde bulunan çiftlik hakkında bilgi vererek içerisinde bulunan çeşitli hayvan türleri ile bu hayvanların beslenmesi ve ıslahı konusunda yürütmüş oldukları çalışmaları anlattı.

Fakülte Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, daha önce de Ziraat Fakültesinde birçok öğrenciyi  ağırladıklarını  belirterek Üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN