Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesinden Kadın Çiftçilere Eğitim Desteği

24.05.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Akan, 'Efeler Diyarında Kuşkonmaz Projesi' çerçevesinde katılan kadın üreticilere, 5 Mayıs 2023 tarihinde eğitim semineri verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında Efeler İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yalova Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün birlikte hazırladığı 'Efeler Diyarında Kuşkonmaz Projesi'  çerçevesinde  Üniversitemiz Öğretim Üyesi Dr. Özlem Akan, projeye katılan kadın üreticilere eğitim verdi.

Proje kapsamında fide temini yapılarak, 20 Mayıs 2023 tarihinde üreticilere kuşkonmaz yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verildikten sonra üreticiler ve öğrenciler ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Dr. Akman, Aydın’da kuşkonmaz üretiminin artırılması ve üreticilerin kendilerine yeni bir gelir kapısı oluşturması amacıyla bu uygulamanın yapıldığını ifade ederek Efeler Kaymakamlığına, Aydın Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanlığına çalışmaya verdikleri destek için teşekkür etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN