Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Tarımsal Faaliyetlerine Devam Ediyor

25.07.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent öncülüğünde Üniversite Senato kararı ile Üniversitemizdeki projelerin desteklenmesinde tarımsal projeler, öncelikli alanlar kapsamına alındı.

Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof Dr. İbrahim Gençsoylu, yıl içinde yapılan tarımsal üretim faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Fakültemiz her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramında 84 kurbanlığımızı halkımızın hizmetine sunduk. Bu yıl tarımsal üretim faaliyetleri olarak 240 dekar buğdayın hasadı gerçekleştirdik ve verim oldukça yüksekti. 250 dekar I. ürün mısır, 400 dekar silajlık mısır ve 400 dekarda pamuk üretimi yaparak  önümüzdeki zamanlarda da satış işlemlerini gerçekleştirdik.” dedi.

Yaklaşık 100 dekar  yonca alanlarının yakın zamanda yenileceklerini belirten Dekan V. Prof Dr. İbrahim Gençsoylu, elde edilen tüm gelirlerin fakültenin alt yapısına harcandığını ve harcanmaya devam edeceğini ifade etti. Dekan V. Prof Dr. İbrahim Gençsoylu, bu dönem içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında günümüzde tarıma ilginin azaldığını, sürdürülebilir bir tarımın olması için gelecek nesillere önem verdiklerini ve bu nedenle bazı devlet ve özel okullara tarım ile ilgili eğitici program düzenlediklerini ifade etti. 

Üreticilere kestane kanseri, kestane gal arısı, çilekte zararlılar ve mücadelesi, yabancı otlar ile mücadele, kuşkonmaz yetiştiriciliği, gübre kullanımı, belediyeler ile peyzaj planlaması,  arıcılık eğitimi, ADU-TVDEN iş birliği ile çok sayıda üreticiyi bilgilendirme ve eğitim programı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dekan V.  Prof. Dr. Gençsoylu, önümüzdeki dönemde de aynı şekilde hem sosyal projeler hem de bilimsel projeler ile Aydın’a daha fazla hizmet vermek istediklerini belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN