Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Stajyer Öğrencilere Drone ile İlaçlama Eğitimi Verdi

09.08.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu drone ile yapılan ilaçlama uygulaması hakkında stajyer öğrencilere bilgi verdi.

Eğitimin özellikle günümüzde tarımda kullanılan son teknolojik alet ve uygulamaları fakülte öğrencilerine yakından tanıtmak amacıyla yapıldığını belirten Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu öğrencilere, kendisinin de Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi olduğunu ve drone ile kimyasal ilaçlama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar  hakkında  bilgi verdi.

İlaçlama öncesi kullanılan su miktarının mutlaka belirlenmesi, ilaçlamaların sabah saatlerinden ziyade akşam yapılması,  zararlıların ve hastalıkların biyolojilerinin iyi bilinmesi, buna göre alet ve ekipman seçiminin yapılması gerektiği belirtilen Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu,  ilaçlamada kullanılan pestisitler hakkında da bilgi verdi. Daha sonra  Nazilli’de yer alan Karıncalı Tarım firma sahibi Muzaffer Büyükkarıncalı tarafından stajyer öğrencilere drone’un tanımı ve nerelerde kullanıldığı ile ilgili bilgiler verilerek ilaçlamanın nasıl yapıldığı ile ilgili uygulama gerçekleştirildi. 

Öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından eğitim sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN