Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz YÖK Listesinde Zirvede

17.07.2018
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 6 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan yüksek öğretim kurumlarının 15 Temmuz sonrası darbe ile ilgili etkinliklerinin yer aldığı “15 Temmuz ve Türk Yükseköğretimi” adlı kitapta Üniversitemiz darbeler konusunda en fazla etkinlik düzenleyen Üniversite oldu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet İradesinin Üzerinde Hiçbir Güç Yoktur” ön sözüyle başlayan kitapta Üniversitemiz etkinlikleri 6 sayfa ile yer aldı. “Demokrasi Yolunda Her Mücadelede Biz Varız” başlığı ile verilen etkinliklerimiz YÖK listesinde zirvede yer aldı. 18 Diriliş Konferansı gerçekleştiren Üniversitemiz, Uluslararası Darbe Sempozyumları ile büyük ses getirdi.

Kamuoyunda darbe ve darbeye karşı direnişiyle tanınan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, darbe sonucu şehit edilmiş bir başbakanın adını taşıyan Üniversitenin Rektörü olmanın ayrıca sorumluluk gerektirdiğini ve bu sorumluluğun çok ağır olduğunu ifade etmişti. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, “ Darbeler konusunda bir söz söylenecekse, akademik bir çalışma yapılacaksa bunu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi söylemelidir.” diyerek Demokrasi Şehidimiz Adnan Menderes’i yâd etti.

“Adnan Menderes'in Adına Layık Bir Hale Getir”

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın göreve ilk başladığı yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine Üniversitemizi “Adnan Menderes’in adına yakışır hale getir” dediğini anımsatan Rektörümüz, “ Üniversite olarak yaptığımız tüm çalışmalarda merhum Adnan Menderes’e layık olmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür ediyorum.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN