Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi ile Ziraat Fakültesi Arasında Eğitim ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

05.07.2023
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu ile Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Göksel Erbaş ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali Kaptan’ın hazır bulunduğu imza töreninde, iki fakülte arasında eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı.

Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu protokol kapsamında; eğitim gören öğrencilerin Dış Pratik Eğitimi (DPE) yapmalarını kolaylaştırmak, klinik uygulamalı dersler için eğitim ve tarımsal yayım hizmetleri gibi konularda imkân sağlamak, öğrencilerin mesleki yeterliliğini artırmaya ve geliştirmeye yardımcı olma süreçlerinin iş birliği içerisinde yürütülmesinin amaçlandığını belirtti. 

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, imzalanan protokol ile öğrencilerin eğitim-öğretim verimliliği ile mesleki tecrübelerinin ve yeterliliklerinin artırılmasının amaçlandığını belirtti. 

Prof. Dr. Cavit Kum, öğrencilerin eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için gerekli ortamın oluşturulması, birimlerin hizmet sunduğu kesimlerde verecekleri eğitimlerde kullanım alanlarının uygun görülen yer, zaman ve şartlarda akademik personelin/öğrencilerin yararlanmasına olanak sağlanmasının protokolün amaçları arasında bulunduğuna değinerek eğitim kapsamında durum analizi, problem tespiti, çözüm yollarının belirlenmesi, uygulama, izleme, değerlendirme ve paylaşım süreçlerine yönelik iş birliğinin sağlanmasının hedeflendiği belirtti. 

Prof. Dr. Cavit Kum ve Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, "İmzaladığımız protokol ile öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlanmasını temenni ediyor ve her iki fakülte için hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN