Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ve KADEM Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

13.02.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) arasında 13 Şubat 2024 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve KADEM Aydın İl Temsilcisi Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç tarafından imzalandı. 

KADEM’in kadına dair konularda varoluşta eşitlik, sorumlulukta adalet etkinliği ekseninde ulusal ve uluslararası faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflemesi amacı ile oluşturulan protokol kapsamında; KADEM Vakfı’nın amacına uygun olan ve Üniversitemiz tarafından uygun bulunan tüm alanlarda birlikte planlı çalışmalar yürüterek, kadınların siyasal, sosyal, hukuksal, ekonomik, kültürel hayatta ve aile yaşamında bilinçlenmesini sağlamak, ailenin ve çocuğun fikri ve zihni gelişimi noktasında taraflar arasında iş birliği ile koordinasyonun sağlaması hedefleniyor.

Üniversitemiz ve KADEM arasında yapılacak iş birliğinin amaçları arasında Aydın sınırları içerisinde kadınların gelişimlerini destekleyecek programlar, atölyeler ile eğitimlerin planlanması, yürütülmesi, taraf olan kurumların uluslararası, yerel sosyal ve sorumluluk projelerinin geliştirilmesi de yer alıyor.

Toplumun sosyo-ekonomik ve siyasal açıdan kalkınmasında kadının önemine ve aktif katılımının gerekliliğine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Sosyal hayatın temelini oluşturan kadınlar toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Onların sosyal, ekonomik ve siyasi alanlardaki aktif katılımı, toplumun daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlar. Üniversite olarak bizler de, kadınların eğitim, iş fırsatları ve liderlik rollerine erişimlerini desteklemek ve teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki, kadınların güçlenmesi toplumun genel kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN