Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ve ASELSAN UGES Sektör Başkanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

27.02.2024
Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN ile yapılan iş birliği çerçevesinde ASELSAN Ulaşım, Güvenlik, Enerji, Otomasyon ve Sağlık Sistemleri (UGES) Sektör Başkanlığı ile Üniversitemiz arasında 27 Şubat 2024 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı, UGES Sektör Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından imzalandı. İmza töreninde; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Rektör Danışmanı ve Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, ASELSAN UGES Sağlık Sistemleri Direktörü Fatih Tan ile Yaşam Destek ve Tanı Sistemleri Program Müdürü Recep Uslu da hazır bulundu.

Üniversitemiz ile ülkemizin Milli Teknoloji Şirketi ASELSAN arasında karşılıklı bilgi ve tecrübeleri geliştirmek amacıyla imzalanan protokol ile yeni cihaz geliştirme ve bilimsel testlerin Üniversitemizde yapılabilmesi için süreçler başlatılmış oldu. İş birliği protokolü kapsamında, yerli ve milli ECMO cihazının geliştirilmesi ve ASELSAN’da üretilmiş olan tıbbi teknoloji cihazlarının test edilme süreçleri yer alıyor.

Bu tür protokoller sayesinde, hem Üniversitemizin bilimsel potansiyelinin arttığını hem de sanayideki kuruluşların projelerine daha etkili çözümler geliştirmelerine imkan sağlandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz, savunma sanayinde yaptığı büyük atılımlardan sonra sağlık alanında da yerli ve milli cihazlar üreterek ülkemizin kalkınmasına destek veren ASELSAN ile protokol imzalayarak önemli bir adım atmıştır. Bu tür projeler, üniversitelerin teknolojik gelişmelere ayak uydurmasına ve endüstri ile iş birliği yaparak yenilikçi çözümler üretmesine olanak tanıyor. Bilim alanında öncü olan Üniversitemiz ile teknoloji devi ASELSAN arasında güçlerini birleştirerek üretilecek olan yerli cihazlar, ülkemizin gelişmesine  de katkı sağlayacak.” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN