Üniversitemiz Tıp Fakültesi En İyi Araştırma Dalında Üçüncü Oldu

26.04.2019
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalının “Effects of Riluzole and Gabapentin On Spatial Learning, Locomotor Activity Of Anxiety and Social Behaviors In Autism-Like Rat Model” adlı projesi, 18 -21 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 11. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi’nde “En iyi Araştırma” dalında “Üçüncülük” ödülünü kazandı.

Proje koordinatörlüğünü Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya’nın yaptığı ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Akademisyenleri Prof. Dr. Rauf Onur Ek, Doç. Dr. Gökhan Cesur, Arş. Gör. Dr. Cenk Orak,  Arş. Gör. Ferhat Şirinyıldız ve Arş. Gör. Dr. Gül Taşlı Yeşilçayır tarafından yürütülen çalışma 11. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi’nde uluslararası katılımcıların yer aldığı bildiriler arasında sunuldu.

Proje, deneysel otizm - benzeri hayvan modeli çalışması “En iyi Araştırma” dalında “Üçüncülük” ödülüne layık görüldü.