Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz TEKNOKENT ile Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

09.06.2021
ADÜ Teknokent ile Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 8 Haziran 2021 tarihinde protokol imzalandı. Protokolle, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında yeni iş alanları araştırılarak nitelikli insan gücü yetiştirilecek.

Mesleki eğitimi geliştirmek adına ADÜ Teknokent A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş arasında imzalanan protokol töreninde, ADÜ Teknokent A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu ve Aydın Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün katıldı.

Protokol Aydın’ın Mesleki Eğitime Katkı Sunacak

Protokolün Aydın’ın mesleki eğitimine büyük katkı sunacağına inandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında yeni iş alanlarını araştıracak, nitelikli insan gücü yetiştirecek, gelişen teknolojiyi takip edebilecek ve uygulayabilecek üretici bir genç neslin yetişmesine katkıda bulunmak için gerçekleştirdiğimiz protokol hayırlı olsun.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “İş birliği protokolü ile günümüz şartlarında oluşan ihtiyaçları karşılayacak insan gücünün yetiştirildiği kurumlardan olan mesleki ve teknik eğitim kurumlarının yeni iş gücü düzenine uyum sağlayabilmesi için gerekli eğitim ve danışmanlık hizmeti planı oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca bu plana uygun olarak mevcut desteklere başvurulması yönünde de çalışmalar yapılacak.” dedi.

İnovasyon, icat, yenilik, ARGE kavramlarını açıklayarak inovatif kurum kültürünü geliştirme süreçlerinin anlaşılmasının  amaçlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Mesleki eğitimde üretim ve ürün kalitesini arttırması amacı ile problem çözme ve teknikleri, yaratıcı problem çözme algoritması ve bu konulardaki bilimsel ve teknik etkiler konusundaki bilgi ve farkındalığı arttırarak mesleki eğitimde ürün odaklı yaratıcı düşünme ve ar-ge çalışmalarına yeni bir soluk getirmek hedefleniyor.” dedi.

Protokol Töreni, planlanan çalışmaların görüşülmesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN