Üniversitemiz "Sürdürülebilir Sosyal Adalet İçin Hayat Boyu Öğrenme" Projesi ile Erasmus+ Hibe Desteği Kazandı

25.09.2023
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi koordinatörlüğünde ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bertan Akyol'un yürütücülüğünde gerçekleştirilecek "Sürdürülebilir Sosyal Adalet için Hayat Boyu Öğrenme: Mülteci ve Göçmenlerle Başlayan Çevrimiçi Hayat Boyu Öğrenme Okulu" başlıklı Erasmus+ K220 SCH projesi, bir başarıya imza atarak 120.000 avro hibe desteği ile ödüllendirildi.

Proje, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülecek olup, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İspanya, Slovenya ve Litvanya'dan gelen ortak kuruluşlarla iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek. Projenin ana hedefi, sığınmacı ve göçmen çocuklarının eğitiminden sorumlu öğretmenlerin hayat boyu öğrenme yeteneklerini geliştirmek olup bu amaçla, proje kapsamında öğretmenler için çevrimiçi bir hayat boyu öğrenme platformu geliştirilecek ve bu platformda sığınmacı ve göçmen çocuklar için özel eğitim materyalleri ve etkinlikler sunulacak. Projeye aynı zamanda sığınmacı ve göçmen çocukların aileleri de dahil edilerek sosyal adaletin sürdürülebilir bir şekilde artırılması hedefleniyor.

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Bertan Akyol’u tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.