Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Söke Meslek Yüksekokulundan Müze Evi’ne Ziyaret

21.04.2016
Üniversitemiz Söke Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Bircan, öğretim elemanları ve Moda Tasarımı Programı öğrencileri, 18 Nisan 2016 tarihinde Söke’ye bağlı tarihi Rum evleri ile ünlü Doğanbey Mahallesi’nde, Osmanlı dönemi giysi ve aksesuarlarının sergilendiği Emel Aksoy Osmanlı Kıyafetleri Müze Evi’ni ziyaret etti.

Müzede sergilenen “Osmanlı Kıyafetleri Koleksiyonu” ile dünyanın birçok ülkesinde çeşitli etkinliklere katılan ve kültürel değerlerimizin yurt dışında tanıtılmasında katkıları bulunan Ülkemizin tanınmış etnografik koleksiyonerlerinden biri olan Emel Aksoy, giyimin çoraptan başlığa bir yaşam algısını yansıttığını belirtirken, “Koleksiyoncunun bu bütünlüğü bilmesi, bıkıp usanmadan araması, ilk bakışta fark edilmeyen eksiği sezmesi gerekir.” diyerek müzenin oluşumundaki titiz araştırma sürecini anlattı.

Ziyarette öğrencilerimiz, akademisyen ve heykeltıraş Oylum Öktem İşözen’in, Orta Asya Türklerinin giyim kuşam geleneklerinden esinlenerek Söke Meslek Yüksekokulunun katkılarıyla hazırladığı “Orta Asya’dan Anadolu’ya Ritüeller, Formlar ve Renkler” sergisi gezildi.  Söke Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı öğrencileri, Emel Aksoy ve Oylum Öktem İşözen’den müzede sergilenen parçalar hakkında bilgi aldı. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN