Üniversitemiz Soğutma Sistemleri Yenileniyor

14.07.2023
Üniversitemiz Merkez Kampüsü Rektörlük binasında kullanılmakta olan iklimlendirme sistemine ait hava ile su soğutmalı cihazların yenilenme çalışmaları hızla devam ediyor. 2021 yılından itibaren kullanımı olmayan soğutma sistemlerinin yenileme çalışmalarında, eski cihazlar değiştirilerek yerine yeni bir sistem ve sisteme bağlı olarak kullanılacak cihazlar getirildi.

Üniversitemizin enerji ve çevre konusundaki hassasiyeti doğrultusunda yenilenecek olan iklimlendirme sistemleri, 23 Haziran 2023 tarihinde ihaleye çıkartılarak yetkili işyerine teslim edildi.

Hukuki süreci 120 gün olan yenileme çalışmaları, erken teslimi için Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı kontrolünde hızlandırıldı. 2021 yılından itibaren kullanımı olmayan soğutma sistemlerinin yenileme çalışmalarında, eski cihazlar değiştirilerek yerine yeni bir sistem ve cihazlar getirildi.