Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Rektörü TVDEN’de Baş Başa Programına Konuk Oldu

27.08.2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 26 Ağustos 2020 tarihinde TVDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa adlı programa konuk oldu.

Covid-19 pandemi ile mücadele sürecinde ülkemizin en başarılı ülkelerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Pandemi sürecinde İlimizde Valimiz Sayın  Hüseyin Aksoy önderliğinde Aydın’da Pandemi Bilim Kurulu olarak çok ciddi çalışmalar yaptık.  İstatiksel açıdan değerlendirdiğimizde, Türkiye standartlarının altında değerlere sahibiz.” sözleri ile Aydın’ın pandemi sürecini başarı ile yürüttüğünü vurguladı.

Üniversitemizin Aydına Olan Katma Değerinin Farkındayım

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizin online eğitim ve yüz yüze eğitim olmak üzere bütün senaryolara hazır olduğunu, planlamaların eksiksiz olarak yapıldığını belirterek “Üniversitemizin, Aydın’a olan katma değerinin farkındayım; ancak biz bağımsız bir kurum değiliz. Biz Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) bağlı bir kurumuz, dolayısıyla YÖK’ün aldığı kararlardan bağımsız hareket edemeyiz. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç çalışmaları bizlerle paylaşıyor, biz de kendi üniversitemizde bu kararları uyguluyoruz. İlerleyen dönemde verilen karlar doğrultusunda hareket edeceğiz. ADÜ olarak her türlü sisteme hemen adapte olabilecek durumda ve yeterlilikteyiz” dedi.

ADÜ 28 Yıllık Tarihinde Zirve Bir Başarıya İmza Attı

Üniversitemizin TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen TR Dizin Ulusal Yayın Sıralamasında 217 üniversite arasında 23. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attığını vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz, 217 üniversite arasında en çok atıf alan 24. üniversite. TÜBİTAK projeleri sıralamasında ise 25. üniversite oldu. Bu başarı 28 yıllık tarihimizde zirve noktadır. Her zaman belirttiğim gibi ADÜ’lü olmak bir ayrıcalıktır. Biz, şu anda başarı sıçraması ile birinciyiz. Öğrencilere kapımızı bu bilinçle açıyoruz. 44 sıra öne çıkabilmek; 67. sıradan 23. sıraya gelmek gerçekten muazzam bir başarı.” dedi.

Bu Başarı ADÜ’nün Karnesidir

Öğretim üyelerimizin çalışmaları ve emekleri ile TÜBİTAK sıralamasında gelinen nokta için emeği geçen tüm personele teşekkür eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bu ADÜ’nün karnesi niteliğindedir. 2020’nin başında bu yılı ‘Bilimsel Seferberlik ve Huzur Yılı’ ilan ettik. Öğretim üyelerimiz de bu doğrultuda çalışmalar yaptı. Öğretim üyelerimizin yayınlarının yayınlanabilir olma özelliğinin arttırılması adına Amerika’dan bir programın ön anlaşmaları yapıldı. Bu programı Türkiye’de kullanacak olan 2. üniversite olacağız. Öğretim üyelerimiz makalelerini bu programa yükleyecekler ve program makalenin ulaşılabilir olma özelliğini artıracak. Yaptığımız her çalışma ile bilimin, üretmenin destekçisiyiz.” ifadelerine yer verdi.

Üniversite Aydın’da Okunur

Özel yetenek sınavı ve ek kontenjanlar ile tercih yapacak öğrencilerimizin olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Aydın, üniversitesini çok seven ve öğrencisine sahip çıkan bir kent. Öğrenci kenti sıralamasında başarılı listenin en üst sıralarındayız. Bunun sebebi Aydınlılar öğrencileri kendi evlaları gibi biliyorlar. Bizim sloganımız ‘Üniversite Aydın’da Okunur’ çünkü İlimiz çevre ilçeleri, sosya-ekonomik durumunun yanı sıra konaklama ve ulaşım sorunu olmaması ile eğitim görmek için ideal bir şehir.” dedi.

Aydın’ın Gözbebeği Olarak Kabul Edilen Bir Kurumda Olacaksınız

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın’ın gerek konumu gerekse pozitif özellikleri itibariyle öğrenciliğin de rahat geçtiği bir kent olduğunu vurgulayarak; “Sevgili gençler; ben eğer öğrenci olsaydım, tercih yapıyor olsaydım Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ni tercih ederim. Çünkü öğrenciyi kendi çocuğu gibi kabullenen bir halk var. Öğrenciyi kendi evladı gibi gören bir rektör var. Öğrenciyi ailesinin bir parçası gibi gören, o aidiyetle sarılan öğretim üyeleri ve personeli var. Sizden önce mezun büyüklerinizle istişare edin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesini tercih edin çünkü ADÜ çok hızlı bir şekilde yükselişe geçecek. Aynı zamanda da Aydın’ın gözbebeği olarak kabul edilen bir kurumda olacaksınız.” sözleri ile tercih yapan ve ek kontenjan için tercih yapacak adaylara seslendi.

Aydın’ı ve Üniversitemizi daha iyi noktalara taşımak için çalıştığını bu doğrultuda projeleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ilimizde Nazilli ve Söke’ olmak üzere iki Üniversite daha açılması için çalışma yürüttüğünü ifade etti.  İlimizin üç farklı üniversiteyi kaldırabilecek kapasitesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sayın Milletvekillerimiz ile çalışmalar yürütüyoruz bu çalışmalardaki ortak akıl ile güçleniyoruz Biz ADÜ’yü işlenmesi gereken bir elmas madenine benzetiyoruz.  Ben buradan herkese sesleniyorum ve istirham ediyorum daha iyi noktalara gelmesi için lütfen hep beraber gayret gösterelim.” dedi

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN