Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Rektörü TVDEN’de Baş Başa Programına Konuk Oldu

03.06.2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 2 Haziran 2020 tarihinde TVDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk oldu.

Göreve geldiği günden bu yana Üniversitenin daha aktif hale gelmesi ve halkla bütünleşerek Aydın’da hemen her konuda lokomotif olması için çalıştıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, programda yeni projelerini de kamuoyuyla paylaştı. Yapay Zeka ve robotik Enstitüsü, Germencik’te İnsansız Hava Araçları (İHA) Meslek Yüksekokulu ve Rektörlük bünyesinde Jeotermal Araştırma Merkezi gibi yakın zamanda detaylarıyla açıklanacak ve Aydın’a marka değeri anlamında büyük katkı sağlayacak projelerin de müjdesini veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Güçlü bir ekibim ve bilim insanlarımız var. Aydın için yapılması gerekeni yaparak sonuna kadar gideceğiz.  Bizim tek derdimiz ülkemiz” dedi.

Pandemi sürecinde başarılı bir sınav verdik

Covid-19 pandemi sürecinde ülkemizin bu sınavı en başarılı şekilde veren ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak da bu sürece en iyi şekilde katkı verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Gururla ifade ediyorum ki sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sağlık bakanımız, ilgili bakanlıklar inanılmaz koordineli bir çalışma sergiledi. Ülkemizin başarısı ortada. Biz de bu süreçte Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden birisi olduk.  Sayın YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’ın koordinasyonunda tüm rektörlerin bulunduğu bir toplantı düzenlendi. Üniversitemizle ilgili değerlendirmeler yaptığımda hakikaten bir iftihar tablosu ortaya koyduk. Sonuç bizim için gurur verici.” dedi.

Aydın’ı marka yapmak zorundayız

Koronavirüs ile ilgili olarak bilimsel çalışmaların devam ettiğini ve bu kapsamda Üniversitemiz Teknoparkında ve laboratuvarlarında çalışmaların yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu kapsamda incir çekirdeği ve bir arı ürününü içeren bir projenin çalışması içinde olduklarını müjdeleyerek, “Aydın’ı marka yapmak zorundayız. Yapılan çalışmaları düzenleyince Aydın Adnan Menderes Üniversitesi logolu bir ürün çıkaracağız.” dedi.

Bölgemizin kıymetini bilmeli gücümüzü kullanmalıyız

Aydın Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim’in Arkeoloji bölümünden üç hoca ile bakanlık nezdinde görüşmeler yaptığını ve dört projenin onayladığını aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Biz öyle tarihi bir yerde bulunuyoruz ki bu projeler Aydın için inanılmaz bir fırsat, bölgemizin kıymetini bilmeli gücümüzü kullanmalıyız.” dedi.

Türkiye’de Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesine sahip tek kurumuz

Üniversitemizin sağlık turizmi noktasında uluslararası bir noktada olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu konuda Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nin başarısına da dikkat çekti. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, 2019 yılında geçirdiği ilk kalite denetiminden 90.5 puan alarak 30 Aralık 2019 tarihi itibariyle Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı verilerine göre Diş Hekimliği alanında ülkemizde bu yetki belgesine sahip tek kamu kurumu olan fakültemiz, Aydın ili bünyesinde tüm kamu sağlık tesisleri arasında bu yetki belgesini almış ilk kurum olma özelliğini de taşıyor. Gururla ifade ediyorum Türkiye’de birinciyiz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN