Üniversitemiz Rektörlük Binasına “E-ihale Toplantı Odası” Kazandırıldı

01.12.2022
Üniversitemiz Rektörlük binasında, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve İdari Mali İşler Daire Başkanlığı işbirliği ile 3 Kasım 2022 tarihi itibariyle kamu alanında zorunlu hale getirilen e-ihale toplantı odası oluşturuldu.

Rektörlük binasına kazandırılan e-ihale odası ile hizmet alımı ihalelerinde kullanılan tip sözleşme tasarısının “sözleşmeye aykırılık halleri, cezalar ve sözleşmenin feshi" başlıklı maddesinde revizyon yapılarak, cezaların uygulanmasında oluşabilecek muhtemel tereddütlerin giderildiği ayrıca hedef odaklı olması, doğru ve hızlı rekabet ortamının oluşması ve şeffaflık ilkesi ile en karlı ihaleyi gerçekleştirebileceği,  tedarikçiler tarafından verilen teklifleri görüp  en uygun olan teklifin tercih edilebileceği gibi avantajları olan bu sistemin daha erişilebilir ve şeffaf olması öngörüldü.

Bu amaçla oluşturulan e-ihale odasının, objektif bir ortamda ihaleye fırsat sağlayarak değerlendirme süreçlerinde iyileştirmeye olanak tanıması ile Üniversitemiz adına yapılan hizmetlere yenisi eklenmiş oldu.