Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nu Ağırladı

27.11.2015
Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık Topluluğu'nun düzenlediği Psikolog ve Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog Polat Doğru’nun katıldığı “Kendin Olmak” konulu konferans, 27 Kasım 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin yanı sıra kurum dışından da çok sayıda kişi katıldı.

‘Kendin Olmak’ konulu konferansta sunumlarını genellikle kendi yaşamlarından verdikleri örneklerle çeşitlendiren Prof.Dr. Cüceloğlu ve Doğru, okul ve evlilik hayatlarında karşılaştıkları bazı durumlardan söz ederek insanların seçim yaparken özgürlükleri ve farkındalıklarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Farkına varmanın yaşamda bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Prof. Dr. Cüceloğlu, “Farkında olmayan insan hiçbir zaman özgür olamaz. Kendi yaşamımızda kendi özümüzü keşfetmek, yaşamın anlamının farkında olmak ve bu değerler içerisinde karar vermek kendini gerçekleştirmektir.” dedi.

Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’na ve Sosyolog Polat Doğru’ya teşekkür belgesi ve hediyelerini sundu. Etkinlik sonunda Cüceloğlu ve Doğru kitaplarını imzalayarak, katılımcılarla sohbet etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN