Üniversitemiz PDRM Yıl Boyunca “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” Kapsamında Etkinlikler Düzenledi

26.06.2024
2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı başından bu yana gençlerin uyuşturucu madde kullanımından uzak durabilmeleri amacıyla düzenlenen bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları kapsamında, Üniversitemiz PDRM Bağımlılık Birimi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Aydın Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün beraber yürüttüğü toplam 45 etkinlikte 10.889 öğrenci ve akademisyene ulaşılarak “Narko Gençlik” ve “Narko Yetişkin” faaliyetleri düzenlendi.

Üniversitemize kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler ve velilerle buluşan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Narko Rehberler, ailelere ve öğrencilere ‘Biz buradayız ve her ihtiyacınız olduğunda yanınızda olacağız’ mesajını verdi. Ayrıca düzenlenen oryantasyon programları ile de ilimize yeni gelen öğrencilere “Narko Gençlik” eğitimi verildi.

Aydın Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü broşürlerinin farkındalık oluşturmak amacıyla PDRM standında yer aldığı ADÜ Fest kapsamında, festival alanına getirilen ve 2 gün boyunca festival alanında kalan Narkotik Eğitim Tırı ve Narkotik Köpekler öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük ilgi gördü.