Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Organ Nakli Merkezi Olacak

03.11.2017
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde doku ve organ naklini gerçekleştirmek üzere Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvurular sonucu tüm şartları yerine getiren Üniversitemiz, 17 Ekim 2017 tarihinde doku ve organ nakli ruhsatını aldı.

Dünyada her yıl çok sayıda insanın organ yetmezliği ile karşı karşıya kaldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, buna karşılık, verici sayısının yeterli seviyede olmadığı ülkemizde yaklaşık 25 bin kişinin organ nakli beklediğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan “Organ nakli bekleme listesine eklenen kişi sayısı da her geçen yıl çoğalıyor. Pek çok hasta sağlıklı bir organ bulabilmek umuduyla bekliyor. Maide Suresinin 32. Ayetinde geçen ‘Her kim bir insanın hayatını kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.’ emrini düstur edindik.  Her geçen yıl sayısı artan organ nakli hastalarına şifa olup dertlerine derman olabilmek ve sağlığına kavuşturmak bizim görevimizdir. Bu görev doğrultusunda organ nakli ile ilgili tedavilerin bütün boyutlarını kapsamlı bir şekilde sunacak donanıma sahip merkezimizde alanında uzman ekibimizle hizmet vereceğiz. İlimizle bütünleşmiş bir Üniversite olarak 2018 yılında faaliyete geçecek merkezimizi Aydınımıza ve Bölgemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin.” diye konuştu.

 Hizmete girecek olan Organ Nakli Merkezi ile birçok hastanın sağlığına kavuşacağını ayrıca bu hizmetin Hastanemizde verilmesi ile Bölge Merkezi haline geleceğimizi ifade eden Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Hastanemizde inşası süren Yeni Ek Binamız ile hizmetlerimizin devam edeceğini aktardı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN