Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinin Baş Editörlüğünü Yaptığı Dergi TÜBİTAK ULAKBİM Tıp Veri Tabanında

12.12.2016
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Yiğit Özer ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Turan'ın baş editörlüğünü yaptığı Meandros Medical and Dental Journal Dergisi TÜBİTAK ULAKBİM Tıp Veri Tabanında dizinlenmeye başladı.

Daha önce CINAHL, DOAJ, Türk Medline, PROQUEST ve ESCI (Emerging Sources Citation Index) gibi dünyaca tanınan indekslerde yer alan Dergimiz Baş Editörleri, bu güzel haberi paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sürecin her aşamasında desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ’a minnetlerini sunarak teşekkür etti.

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizini kapsamında dizinlenen dergimiz, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından Doçentlik Başvuru Şartları’nın “Ulusal Makale” maddesinde “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale” tanımı ile değerlendirme kapsamına alındı.

“Uluslararası Hakemli Dergi” statüsü devam eden dergimizin Doçentlik Sınavına Başvuru Kriterleri gereği http://www.uak.gov.tr/temelalan/TA_Tablo 10_2016E_030313.pdf adresinde 5. Sayfa 3. Maddede yer alan Uluslararası Hakemli dergiler  ile ilgili puanlaması “5 Puan” olarak belirtildi. (3. Lisansüstü veya  tıpta Uzmanlık Tezlerinden Üretilmiş Yayınlar Adayın hazırladığı lisansüstü veya tıpta uzmanlık tezleriyle ilgili olmak kaydıyla B bendi)

Derginin uzun soluklu ve özverili bir çalışma sonucu şu anki durumuna geldiğini belirten Dergi Baş Editörleri, özverili çalışmalarından dolayı, derginin şu anki Editörler Kurulu, İstatistik Editörleri ve Danışma Kurulu üyelerine ve önceki dönemlerde Editör/Editörler Kurulu olarak emeği geçen öğretim üyelerine ve yazılarıyla destek olan yazarlara katkılarından dolayı teşekkür etti.
Online yayınlanan dergideki makalelerin tam metni http://meandrosmedicaljournal.org adresinden takip edilebilir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN