Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Tarafından Verilen Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

15.01.2024
Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı koordinatörlüğünde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim seminerleri düzenlendi.

2023-2024 eğitim-öğretim yarıyılında 6 farklı ilçede, 8 okulda, 7 farklı konuda yaklaşık 2000 ortaöğretim ve lise öğrencisine verilen eğitimlerde; Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı “Başarı Nedir?”,  “Hayatı Planlama ve Akıl Haritaları”, “Türkiye'nin Bitki Biyoçeşitliliği”,  “İstanbul’da Bahçe ve Çiçek (Tarihimiz ve Bitkiler)”, “Ormanların Mucize Bitkileri: Karayosunları”, “Bir Bilim Adamının Özellikleri”, “Dünyanın Oluşumu”, “Küresel İklim Değişikliği ve Geleceğimiz”, “Bitkilerin Karaya Çıkışı”, “Biyokaçakçılık”, “Bir Bitki Süsleme Sanatı: Bonsai”, “7 Ağaç 7 Hikaye”, “Ağaçların Gizli Yaşamı” ve “3 Milyar Dolarlık Servetimiz: Beyin” konularında sunum gerçekleştirdi. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Avcı “Türkiye'nin Sürüngenleri”, “Türkiye'nin Yılanları” ve “Endemik Yılanlarımız” konularında eğitim verirken; Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özenoğlu, “Ekofobi Doğa Eğitimi”, “Doğa Farkındalığı”, “Yaşadığımız Yeri Yakından Uzağa İlkesine Göre Fark Etme”, “Beslenme Bilinci ve Bilinçli Beslenme (Nasıl Yediklerimize Dönüşüyoruz?)”; Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Aladağ  “Su Farkındalığı”, “Toprak”; Buharkent Meslek Yüksekokulu Kimya Ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Gör. Gözde Aslan “Çocuk ve Çevre”, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmeni Umut Işık ise “STEM” ve “Geleceğin Meslekleri” konularında eğitim verdi.

Eğitimler, bahar yarıyılında öğretim üyelerimiz tarafından verilmeye devam edecek.