Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları İsrail’i Protesto Ederek Filistin’e Sahip Çıktı

20.10.2023
Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu, Genç İyilik Topluluğu, Genç KADEM Topluluğu, Kızılay Topluluğu, İslam Araştırmaları Topluluğu, Genç Düşünce Topluluğu, Güçlü Adımlar Topluluğu ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu üyeleri, Üniversitemiz Merkez Kampüs yemekhanesi önünde 19 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği insanlık dışı muameleyi basın açıklaması ile protesto etti.

İsrail'in saldırılarını kınamak ve Filistin halkına destek olmak için düzenlenen açıklamada, başlatıcısı ve uygulayıcısı kim olursa olsun, çatışma bölgelerinde sivil halka yönelik saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği ve Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanarak saldırıların derhal durdurulması gerektiği aktarıldı.

Üniversitemiz öğrencileri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından da desteklenen açıklama, yoğun katılımla gerçekleştirildi.