Üniversitemiz Merkez Kampüs’te, Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri Devam Ediyor

15.10.2024
İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Üniversitemiz Merkez Kampüs’te öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri, 14-15 Ekim 2024 tarihlerinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı eğitimlerde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinde görevli Narko Rehberler Nilay Evren ve Rıdvan Eroğlu, “Gençlik Modülü” hakkında bilgi verdi. Toplumda bağımlılık sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimde, Narko Rehberler tarafından, “Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi”, “Madde Bağımlılığı, Kullanımı ve Etkileri”, “Narkotik Maddeler Nelerdir”, “Uyuşturucu Satılan Yerler ile Kullanılan Mekânlar”, “Uyuşturucu Suçlarında Yasal Durum” ve “Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele Merkezleri” hakkında bilgiler aktarıldı.

Eğitimlerde ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan “UYUMA” uygulaması hakkında bilgi verildi. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.