Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Slovenya, Litvanya ve İspanya’nın Paydaşlığında Sürdürülen Erasmus+ Ka220 Projesinin Açılış Toplantısı Eğitim Fakültesinde Gerçekleşti

30.04.2024
“Erasmus+ Ka220 Okul Eğitimi  Alanında İş Birliği Ortaklıkları” kapsamında Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen ‘‘LIFELONG LEARNING FOR SUSTAINABLE SOCIAL JUSTICE: AN ONLINE LIFELONG LEARNING SCHOOL STARTING WITH REFUGEES AND MIGRANTS’’ adlı projenin açılış toplantısı Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde; Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Slovenya, Litvanya ve İspanya’dan proje ortaklarının katılımıyla gerçekleşti.

Temel amacı, mülteci ve göçmen çocukların hayat boyu öğrenme yetkinliklerini artırarak toplumda sosyal adaleti sağlamak olan projede, mülteci ve göçmen statüsündeki vatandaşlar ile okul öncesi eğitimlerine okul öncesi öğretmenleri aracılığıyla devam eden çocukların hayat boyu öğrenme yeterliliklerinin sağlanarak artırılması ve bu statüde yaşayan vatandaşlarda sosyal adalet algısına katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje Yürütücüsü Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bertan Akyol, proje boyunca geliştirlmesi beklenen çıktıların, okul öncesi eğitiminde öğretmenlere rehberlik edebilecek nitelikte bir kılavuz ve bir çevrimiçi hayatboyu öğrenme okulu olarak planlandığını ifade ederek; “Projenin sonunda bu çıktıları yaygınlaştırmak amacıyla her bir partner ülkede çalıştaylar düzenlenerek proje boyunca geliştirilen çıktılar, hedef kitle olan ve okul öncesi eğitim veren kurumlara ve okul öncesi öğretmenlerine tanıtılacaktır. Projede Aydın Adnan Menderes Üniversitesi koordinatörlüğünde İspanya’dan özel bir eğitim merkezi, Litvanya’dan bir anaokul ve Slovenya’dan bir eğitim derneği ile birlikte Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak olarak çalışacaktır.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN