Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Kızılay Topluluğundan Madde Bağımlılığı Konferansı

14.12.2015
Üniversitemiz Kızılay Topluluğu’nun düzenlediği “Madde Bağımlılığı” konulu konferans 11 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonunda gerçekleşti.

Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümünden Uzm. Dr. Seda DERİCİ MEMİŞ’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kızılay Topluluğu Danışmanı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten CAN, Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı PEKMEZCİ ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kızılay Topluluğu Başkanı Keziban ÇETİN, madde kullanım yaşının 10 yaşına kadar düştüğünü ifade ederek bu maddelerin, sadece mutlu olmak için, zevk almak için ve hazlarını gidermek için kullanıldığını ifade etti. Madde bağımlılığını ortadan kaldırmak, zararlarını göstermek ve Kızılay’ın kan alma dışındaki faaliyetlerine de dikkat çekmek amacıyla bu konferansı düzenlediklerini belirtti.

Kızılay Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç Dr. Ayten CAN “Geleceğimiz olan gençlerimizin toplumda daha iyi bir yerlere gelebilmeleri, daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri, daha sağlıklı ebeveynler olabilmeleri ve sağlıklı bir toplumun olması için madde bağımlılığı konusunda önlem alınması gerekir.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ayten Can’ın konuşmasının ardından Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümünden Uzm. Dr. Seda DERİCİ MEMİŞ madde Bağımlılığı, madde bağımlılığına neden olan maddeler, madde bağımlılığıyla mücadele yöntemleri konusunda bilgiler verdi.  MEMİŞ, Tıbbi amaçlar için üretilmiş ilaçların kafa bulma, zevk alma gibi amaçlarla kullanıldığına dikkat çekerek bu maddeleri kullananların saldırganlaşabildiğini ve bu ilaçların ölümcül sonuçları olduğunu vurguladı.

Konferansın sonunda Kızılay Topluluğu Başkanı Keziban ÇETİN katkılarından dolayı Uzm. Dr. Seda  DERİCİ MEMİŞ’e teşekkür belgesi ve çiçek verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN