Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’ne Katıldı

18.05.2018
Üniversitemiz İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Biriminden (İSGB) Öğr. Gör. Muammer Erden ve Öğr. Gör. Şinasi Yaylagül, Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla 6-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen 9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’ne ana oturum konuşmacısı olarak davet edilerek "Yükseköğretimde İş Sağlığı ve Güvenliği" hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

67 ülkeden 5927 kişinin katılımıyla düzenlenen Kongrede; “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği” ana başlığı altında, 31 alt konu üzerine oturumlar gerçekleştirilirken, aynı zamanda iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Kongreye ulusal ve uluslararası arenadan iş sağlığı ve güvenliği alanında saygın birçok akademisyen, uzman ve yöneticiler konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye 1 sözlü ve 2 poster bildiri ile katılım sağlayan öğretim elemanlarımız, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç' un imzaları ile hayata geçirilen protokol çerçevesinde atılacak adımlar ve planlamalar hakkında bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç Üniversitemizin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetini, öğrenci topluluğun çalışmalarını takip ettiğini ve yapılan faaliyetler konusunda öncü üniversite olduğumuzu belirterek teşekkürlerini iletti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN