Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz İş Birliğiyle Düzenlenen “Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu’’ Başladı

15.02.2024
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Didim Ticaret Odası iş birliği ile düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu”, 15 Şubat 2024 tarihinde Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde başladı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın katıldığı sempozyuma; Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, fakülte dekanları, Didim MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nimet Çavuş, İzmir Kavram MYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sempozyumun açılış konuşmasını MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nimet Çavuş gerçekleştirdi. Sempozyumun düzenlenmesinde katkı sunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Didim Ticaret Odası’na teşekkür eden Öğr. Gör. Dr. Çavuş, “Üniversitemiz, sürdürülebilir kalkınma için ulusal ve evrensel değerlerle uyumlu nitelikli eğitim vermek, yenilikçi ve katma değeri yüksek araştırmalar yürütmek ve bu doğrultuda insan refahını geliştirmek misyonu ile eğitim uygulamaları ve araştırmalara öncülük eden, tarım, turizm, sağlık ve enerjide yenilikçi uygulamalara liderlik eden, mensubu ve mezunu olmaktan onur duyulan ve tercih edilen bir üniversite olmak vizyonu ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Bununla birlikte vizyonumuzda yer alan tarım, turizm, sağlık ve enerji başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemizin tüm sektörleri için yetiştirdiği nitelikli insan gücü ile pek çok başarılara imza atmıştır. "Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu" da bu başarı zincirine yeni bir halka ekleyecektir. Antik dönemin ünlü matematikçisi Tales'in yaşadığı bu topraklara bilimin dönüşünün başlangıcı olarak gördüğüm bu sempozyumun Didim ve Aydın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programın devamında Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran tarafından sempozyumun Didim’in kültür ve turizmine olan katkıları ile ilgili konuşma gerçekleştirildi.

16 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek sempozyumda 45 akademisyen tarafından Didim’in coğrafyası, tarihi ve kültürü hakkında sunum gerçekleştirecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN