Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz İş Birliğinde Düzenlenen 14. Eğitimde Yeni Yönelimler Kongresi Başladı

31.08.2023
Üniversitemiz ve Eğitimde Mükemmellik Derneği iş birliğinde düzenlenen 14. Eğitimde Yeni Yönelimler Kongresi (14th International Congress on New Trends in Education-ICONTE), Atatürk Kongre Merkezi’nde 31 Ağustos 2023 tarihinde başladı.

Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat depreminin yüreklerde bıraktığı yaraları ve hafızalara kazınan izleri göz önünde bulundurarak depremde zarar gören öğrencilere yardımcı olmak ve bilime dikkat çekmek amacı ile  "Yaralarımızı Saralım, Bilime Tutunalım" temasıyla gerçekleştirilen kongreye; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Eğitimde Mükemmellik Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Kıral, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu ile yurt içi ve yurt dışı çevrim içi katılımcılar ve davetliler katıldı.

Eğitimde Mükemmellik Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Kıral’ın açılış konuşmasının ardından  konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu gelişmenin ve öğrenmenin önemine vurgu yaparak bu tür kongrelerde ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kongrenin farklı kültürlerden ve farklı disiplinlerden gelen zihinlerin etkileşime girdiği, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, yeni vizyonlar ve çözümler doğuracak bir platform sunduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Eğitimde Mükemmellik Derneği ile iş birliği içinde düzenlediğimiz bu kongrede bizler, bilgi, birikim ve deneyimlerimizi bir araya getirerek, yaralarımızı sarmak ve bilimin rehberliğinde daha aydınlık bir yarın inşa etmek için bulunuyoruz. Kongrenin başarılı ve verimli geçmesini umut ediyorum.” dedi.

Eğitimde Mükemmellik Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Kıral, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e Kongre Onursal Başkanlık Belgesini ve ardından iş birliği için Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu’na teşekkür belgesini takdim etti. Müzik dinletisinin ardından her bildirinin sonunda kongrede emeği geçen katılımcılara teşekkür belgeleri ve çiçekleri verildi.

Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok bilim insanı ve araştırmacının konuşmacı olarak katıldığı ve 250 bildirinin sunulacağı kongre, 3 Eylül 2023 tarihine kadar Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde yüz yüze ve çevrim içi olarak devam edecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN