Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ile Yunus Emre Enstitüsü İşbirliği Protokolü Toplantısı Gerçekleşti

17.11.2017
Üniversitemiz ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında imzalanması öngörülen işbirliği protokolü toplantısı 19 Ekim 2017 Perşembe günü TOBB Kuleleri Yunus Emre Enstitüsü Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Direktörü Öncel Sençerman ve Okutman Emre Dinçer ve Yunus Emre Enstitüsü Strateji Geliştirme Dairesinden Uzman Mustafa Aydoğdu katıldı.

Toplantının ana konusunu Yunus Emre Enstitüsü ile Üniversitemiz arasında imzalanması planlanan işbirliği protokolünün içeriği oluşturdu. Toplantıda söz alan Uzman Mustafa Aydoğdu YEE’nin kurumsal yapısı, işleyişi ve yurt dışındaki YEE merkezleri hakkında bilgiler  verdi. Aydoğdu,  Yüksek Öğretim Sınavı’nın (YÖS)  yurt dışındaki YEE merkezlerinde yapılabileceğini ve benzer çalışmaları başka devlet üniversiteleriyle de yaptıklarını belirtti.  Okutman Emre Dinçer ise üzerinde çalıştıkları protokol kapsamında YEE’nin yurtdışındaki merkezlerde Türkçe eğitimini tamamlamış ve sertifikasını alan yabancı uyruklu öğrencilere Üniversitemizi tercih etmeleri durumunda yardım edilmesinin faydalı olacağını ve Üniversitemizdeki çeşitliliğe katkı sağlaması açısından önemli olduğunu ifade etti. Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Direktörü Öncel Sençerman da protokolün kazan-kazan prensibiyle hazırlamasının önemini vurgulayarak, iki kurum arasında imzalanacak protokolün Üniversitemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Toplantı sonunda her iki taraf da ziyaretin verimli geçtiğini vurgulayarak, taslak protokol üzerinde çalışılmasına devam edileceğini bildirdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN