Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ile Yatırım Finasman Menkul Değerler A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü Gerçekleşti

21.04.2021
Üniversitemiz ile Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. arasında Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan iş birliği protokolü, 20 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşti.

Finansal okur yazarlığı geliştirme amacıyla gerçekleşen protokol törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Yatırım Finansman Genel Müdürü Ömer Eryılmaz finans sektörüne yönelik dergilerin editörleri, önde gelen haber ajansları ve ulusal gazete temsilcileri katıldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) bünyesinde gerçekleştirilecek borsa ve finans okur yazarlığı eğitimleri, Nazilli İktsadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan V. Prof.Dr. Yusuf Kaderli, Söke İşletme Fakültesi Dr. Öğr.Üyesi Yusuf Ziya Şipal ve Nazilli İİBF Arş.Gör. Kemal Özdemir tarafından çevrimiçi olarak yürütülecek.

Üniversitemiz Finas Alanında En İyi Üniversitelerden Biri

Bir aracı kurumun müşterilerinin bilinçlenmesi için onlara yatırım yapma isteği içinde olmalarını büyük bir saygıyla karşıladığını ve Üniversitemizin finans alanında en iyi üniversitelerinden biri olduğunu belirten Üniverstemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, finas alanında sermaye piyasasına ve ülkeye katkı sağlanacak böyle bir projeye katkı vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Protokol İçeriğiyle Sektörde Bir İlk Niteliğinde

Protokolün içeriğiyle sektörde bir ik olduğunu belirten  Prof. Dr. Yusuf Kaderli, ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyeleri olarak projeye en üst düzeyde destek vereceklerini ifade etti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli, Üniversitemizin finans ve sermaye piyasası alanında Türkiye’de çok önemli bir yerde olduğunu ve finans sektörünün nitelikli işgücü ihtiyacını gideren çok güçlü bir kurum haline geldiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sermaye Piyasası Yatırımcılarının Daha Bilinçli Yatırım Yapması Sağlanacak

Protokol kapsamında Üniversitemiz öğretim üyeleri, Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’nin müşterilerine 1 yıl boyunca finansal okur yazarlık ve borsa okur yazarlığı konusunda eğitimler verecek. Böylece sermaye piyasası yatırımcılarının daha bilinçli yatırım yapmalarına katkı sağlanmasının hedeflendiği eğitimler, ADÜSEM bünyesinde ve  ayda en az 1 eğitim olacak şekilde planlanacak. Nazilli İBBF tarafından Eylül 2021’de  gerçekleşmesi planlanan ‘‘Finans Kamp’’ adlı organizasyon ana sponsoru Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.olacak. Ayrıca protokol kapsamında, finans sektöründe yer almak isteyen, Üniversitemiz öğrencilerine performansınlarına  göre sonunda iş tekliflerininde gelebileceği staj imkanları Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.tarafından sunulacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN