Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ile Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arasında Deprem Çalışmaları Kapsamında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

01.02.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi ile Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, deprem çalışmaları kapsamında iş birliği amacıyla 1 Şubat 2024 tarihinde sözleşme imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu tarafından imzalanan sözleşme törenine; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selman Sağlam, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Eren Uz ile Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Figen Özcan katıldı.

İş birliği kapsamında; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak, ülkemizin oldukça aktif bir deprem bölgesi olması sebebi ile mevcut yapıların deprem performans düzeylerini belirlemek ve gerekli görülen durumlarda yapıların güçlendirilme çalışmalarını en uygun şekilde yürütülebilmesini sağlamak için gerekli desteğin verilmesi amaçlanıyor. 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi  İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle kullanımda olan mevcut kamu yapılarının depreme dayanıklı, güvenli hale getirilmesi için ortak planlama ve çalışmalar yapılması planlanıyor. Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hizmet binaları ve diğer binaların deprem performans durumları Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülecek çalışmalarla belirlenip gerekli güçlendirme projeleri hazırlanacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN