Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ile ASELSAN Arasında Protokol İmzalandı

04.01.2024
Ülkemizin Milli Teknoloji Şirketi ASELSAN ile Üniversitemiz arasında karşılıklı bilgi ve tecrübeleri geliştirmek amacıyla 3 Ocak 2024 tarihinde protokol imzalandı.

İmza Töreninde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil yer aldı. Protokol kapsamında, Üniversitemiz Hastanesi hekimlerinin kendi alanlarındaki tecrübelerini paylaşmak amacıyla yapılan periyodik toplantılar ASELSAN mühendislerine iletilerek, ASELSAN sağlık sistemleri alt birimi ile tıbbi cihaz geliştirme amaçlı görüşmelere başlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz, savunma sanayinde yaptığı büyük atılımlardan sonra sağlık alanında da yerli ve milli cihazlar üreterek ülkemizin kalkınmasına destek veren ASELSAN ile protokol imzalayarak önemli bir adım atmıştır. Üniversitelerin teknolojik gelişmelere ayak uydurmasına ve endüstri ile iş birliği yaparak yenilikçi çözümler üretmesine olanak tanıyan bu tür protokoller sayesinde, hem Üniversitemizin bilimsel potansiyeli artıyor hem de sanayideki kuruluşların projelerine daha etkili çözümler geliştirmelerine imkan sağlıyor. Her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN