Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

12.04.2021
Üniversitemiz ve Aydın Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı arasında 12 Nisan 2021 tarihinde Rektörlük Makamında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Aydın Adlı Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım’ın gerçekleştirdiği imza töreninde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz ve Hakim Ali Rıza Akkeyik bulundu.

Protokol ile hakim ve savcıların, hakim ve savcı adaylarının, adliye personelinin Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi’nden (ADÜSEM) yabancı dil eğitimi ile etkili iletişim teknikleri, öfke kontrolü, etkili yazım teknikleri, medya okur yazarlığı ve hızlı okuma teknikleri eğitimlerini alması amaçlanıyor.

Protokol ile Aydın Adliyesinde staj yapan Hakim ve Savcı adaylarının kişisel gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Aydın Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, şehrin lokomotifidir. Gerek öğrencilerimizin akademik gelişimi, gerekse kurumlar arası iş birliği toplumuzu daha ileriye taşıyacaktır.  Her iki kurumumuza hayırlı olsun” dedi.

Aydın Adlı Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından, Hakim ve Savcı adaylarının staj verimliliğinin artırılmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirterek;           “Aydın Adliyesinde staj yapan Hakim ve Savcı adaylarının kişisel gelişimlerinin desteklenmesi için bu protokolün düzenlenmesine destek veren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne teşekkür ediyor; Ülkemiz için, adalet camiamız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN