Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz İktisadi İşletme Müdürlüğünün Büyük Başarısı

19.08.2016
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, İktisadi İşletme Müdürlüğüne görevi devraldıklarından bu yana ortaya koydukları başarılı çalışmalar için 18 Ağustos 2016 tarihinde İktisadi İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran’a teşekkür belgesi verdi.

2 milyon liralık borçtan geriye bir şey kalmadı, artıya geçtik

İktisadi İşletme Müdürlüğü’nün kısa sürede büyük işlere imza attığını belirten İktisadi İşletme Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, devraldıkları dönemde kimsenin mal vermeye yanaşmadığı bir işletmeyi alarak bugün borçsuz ve sorunsuz bir duruma getirdiklerini söyledi. 2014’te İktisadi İşletmeyi devraldıklarında 183 esnafa toplamda 2 milyon TL’ye yakın bir borç olduğunu belirterek; “ 183 esnafa borcumuz vardı. Bununla ilgili 13 icra dosyası ile 8 personelin yine maaşlarını alamamasıyla ilgili icra dosyaları ve haksız yere işten çıkarıldıklarını ifade ederek açtıkları dava dosyaları vardı. Bugün çok şükür ki bunları aşarak İktisadi İşletmeyi borçsuz bir duruma getirdik. Bunun yanında başladığımızda 6 kantin, 1 kreş ve 1 otel devraldık. Bugün ise 21 kantin, 1 kreş ve 1 otelin sorumluluğu işletmemiz üzerinde. 43 personelle devraldığımız birimimizde bugün 106 personel çalışıyor. Bütün kantinlerin iç tefrişatını yeniledik. Mesela hastanedeki 2 kantini yaparken 1 kuruş Üniversitemiz bütçesine yük olmadık. Şimdi 2 milyon liralık borçtan geriye bir şey kalmadı. Hatta artık artıya geçtik. Bunu da sadece 18 ayda gerçekleştirdik.” dedi.

Önceden mal almaya gidemediğimiz firmalar şimdi bize mal satmak için neredeyse yarışıyor

Başarıyı ekip çalışması ve 24 saat esasına göre çalışan yönetim kurulu iyelerinin özverisine bağlayan İktisadi İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Baran,  ekip arkadaşlarının emeklerinin çok büyük olduğunu söyledi. Baran; “Öncelikle biz gece-gündüz neler yapabiliriz diye düşündük ve bismillah deyip işe başladık. Önceden parayla bile mal almaya gidemediğimiz firmalar şimdi bize mal satmak için neredeyse yarışıyor. Her şeyi aracısız, ilk elden almaya gayret ediyoruz. Büyük markalarla çalışıyoruz ve aldığımız malı aracısız satın alıyoruz. Çay bardağını bile gidip fabrikasından alıyoruz. Kurumsal bir şirket gibi çalışıyoruz. Personelimizin ne giydiği, nasıl giyineceği, çalışırken kullanacağı bone ve eldiven bile belli. Bunlar kurumsal kimliğimizi oluşturmamızda en büyük etkenler oldu” dedi.   

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN