Üniversitemiz İklim Elçisi, COP 27 Hazırlık Toplantısı'na Katıldı

11.11.2022
Ankara/ Haymana’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 30 Ekim – 1 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen İklim Elçileri Kurumsallaşma Süreci ve Cop 27 Hazırlık Toplantısı’na Üniversitemizi temsilen Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencisi ve İklim Elçisi Furkan Özbay katıldı.

Uluslararası düzeyde, iklim krizine karşı ortaya konulan planların güçlendirilmesi ve somut adımlar atılarak hayata geçirilmesine ilişkin müzakerelerin yapılacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27) Mısır’da yapılacak; 6-18 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan COP27’ye 197 ülke temsilcisi katılıyor.

Ankara’da düzenlenen hazırlık toplantısında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak, UNICEF yetkilileri, Doğa Koruma Merkezi temsilcileri, Bakanlık temsilcileri ve üniversitelerini temsilen iklim elçileri yer aldı.