Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Hastanesinde Kalp Ritim Bozukluklarında Dondurma İşlemi Uygulanmaya Başladı

23.08.2023
Üniversitemiz Hastanesinde kompleks girişim olarak kabul edilen ‘Kalp Ritim Bozukluklarında Dondurma İşlemi’, Doç. Dr. Mustafa Umut Somuncu ve ekibi tarafından uygulanmaya başlandı.

Doç. Dr. Mustafa Umut Somuncu, “Halk arasında ‘Dondurma’ işlemi olarak bilinen Kriyoablasyon, soğutarak yok etmek anlamına gelir. Önemli ritim bozukluklarından biri olan atrial fibrilasyon, kriyoablasyon işleminin en sık kullanıldığı alanı oluşturuyor. Bu uygulama ile atrial fibrilayonun ana kaynağı olarak kabul edilen 4 adet akciğer toplardamar ağızları dondurularak, bu odakların ritim bozukluğuna sebep olmayacak şekilde izole edilmesi amaçlanıyor.Bu girişim lokal anestezi ve bilinçli sedasyon olarak tabir edilen ilaçlar ile yapılıyor. İşlem sırasında öncelikle kalbin sağ tarafından iğne ile delerek sol tarafına geçiliyor. Sonrasında 4 ana odak sırasıyla -40 ile -55 derece olacak şekilde soğutularak, bu odakların ritim bozukluğuna sebep olması engelleniyor.” dedi.

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Umut Somuncu ve ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN