Üniversitemiz Hastanesinde Bacak Atar Damarları Tamamen Tıkalı Olan Hastaların Ameliyatsız Tedavisi Gerçekleştirildi

28.12.2023
Üniversitemiz Hastanesi Yara Bakım Ünitesinde tedavi gören T.Ç (75) ve S.K.D (67) isimli hastaların tamamen tıkalı olan bacak ana atar damarları, girişimsel Radyoloji Ünitesinde kasıktan girilerek ameliyatsız balon anjioplasti yöntemi ile başarılı bİr şekilde açıldı.

Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Ekibi, “Periferik arter hastalığında(PAH), bacaklara giden atardamarların sertleşmesi, daralması ya da tamamen tıkanmasına bağlı olarak bacaklara giden kan giderek azalır. Tıkanıklık hafif düzeyde ise herhangi bir şikâyete yol açmayan hastalık, eğer tıkanıklık orta düzeyde ise bacaklarda ağrı şikâyeti’ne (yürüme hastalığı) yol açar. Eğer hastalık daha da ileri düzeyde olursa ayaklarda uzun süre iyileşmeyen yaralara ve ayak kangrenine neden olabilir. PAH ülkemizde ve dünyamızda çok önemli bir halk sağlığı problemi olarak ön plana çıkıyor. Fakat bu hastaların tedavisi uzun süreli olup birçok bilim dalının dâhil olduğu multidisipliner yaklaşımla yapılabiliyor. Bu amaçla kurulan Üniversitemiz Hastanesi Yara Bakım Ünitesinde, hastaların tedavisi her hafta yapılan multidisipliner toplantılar ile tartışılarak tedavi yöntemine karar veriliyor.” dedi.

Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.