Üniversitemiz Hastanesi Sivil Savunma Amirliğinden Yangın Eğitimi

14.12.2016
Üniversitemiz Hastanesi Sivil Savunma Amirliği tarafından 5-9 Aralık 2016 tarihleri arasında tüm hastane çalışanlarına yönelik yangın eğitimi verildi.

Üniversitemiz Hastanesi öğretim üyelerine tahsis edilen  otoparkın arkasında bulunan alanda gerçekleşen eğitime katılan 343 personel, yangın tüpünün özellikleri hakkında bilgi almanın yanı sıra uygulamalı olarak söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
 Tatbikatta sivil savunma amiri Hasan Alp tarafından,  yangın söndürme tüplerinin özellikleri, hangi çeşit yangında hangi tüpleri kullanılması gerektiği ve yangın söndürme tüplerinin kontrollerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Sözel anlatımın ardından geçilen  yangın senaryosunda; ateş yakılarak, yangın tüpleriyle temsili yangın söndürme işlemi gerçekleştirildi.