Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Hastanesi Kütüphaneleri Yaygın Basının Gündeminde

30.10.2017
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisinde oluşturulan çocuk kütüphanesi ve gezici kütüphane TRT Habere konu oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından 13 Eylül 2017 tarihinde açılışı yapılarak hastalarımızın hizmetine sokulan Çocuk Kütüphanesi ve Gezici Kütüphane TRT Haberde yayınlandı. Hastanemize gelerek çocuklarla röportaj yapan TRT Haber ekibi, yatan hastaların bu projeden duydukları memnuniyeti ekranlara taşıdı. Çocuklar kadar ebeveynlerin de projeden duydukları memnuniyeti ekranlara yansıtan ekip, hastalarımızla yaptıkları röportajlarla projenin önemine dikkat çekti. 
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “İyiliği yayma düsturuyla, Üniversitemiz Hastanesinde yatarak tedavi gören hastalarımız için geliştirdiğimiz Çocuk Kütüphanesi ve Gezici Kütüphane projesini faaliyete geçirdik. Çocuklarımızın yüzünü güldürmek, onların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve burada kaldıkları süreyi en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak bizim için mutluluk verici. İlerleyen aşamalarda Hastanemizde sınıf oluşturmayı düşünüyoruz. Öğretmen desteği için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

Haber Videosu için tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=Ysc2D9uHoV0

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN